Ana Sayfa Genel Bu Özellikle Google Konum Geçmişi Otomatik Silecek

Bu Özellikle Google Konum Geçmişi Otomatik Silecek

Teknoloji devi Google, konum geçmişini veritabanından otomatik olarak silmeye yarayan yeni bir özelliği kullanıma açtı. Bu özellik, Google’ın hem iOS ve hem de Android sürümünde kullanılabiliyor. Özellik dahilinde konum verileriniz, 3 ya da 18 ay gibi sizin seçtiğiniz bir süre zarfında otomatik olarak siliniyor.

Google’ın Yeni Özelliği ile Konum Geçmişi Otomatik Olarak Silinecek

İnternet kullanıcıları, yıllardır kişisel verilerinin çalınmasından ve teknoloji şirketlerinin verilerini toplamalarından rahatsız. Aslına bakacak olursak bu sadece internet için geçerli olan bir durum değil. Hiç kimse kendisinin belli amaçlar uğruna izlenmesini, bilgilerinin toplanmasını istemez. Artan kamuoyu tepkileri, teknoloji devlerinin bu konuda radikal kararlar almasına neden oluyor. Bu kararlardan bir tanesini de Google’dan geldi. Artık Google’da depolanan konum verilerinizi otomatik olarak silmek için ayarlayabileceğiniz bir seçenek bulunuyor. Bu seçenek sayesinde, konum geçmişinizi belirtilen aralıklarda Google veri tabanından otomatik olarak silebileceksiniz. Üstelik bu özelliği kullanabilmek için tek bir sefer ayarlama yapmak yeterli oluyor.

Yeni konum geçmişini silme özelliği, hem iOS hem de Android platformu için yayınlanmış olsa da güncellemeler tüm kullanıcılara aynı anda ulaşmadığından, kullanmak için kısa bir süre beklemeniz gerekebilir.

Özelliği Nasıl Aktif Edebilirsiniz?

Yapmanız gereken ilk şey, uygulamanızdaki ‘Hesap Ayarları’ bölümüne gitmek. Burada bulunan ‘Etkinliğim’ seçeneği altından ‘Web ve Uygulama Etkinliği’ bölümüne erişmeniz gerekiyor. Sizi şöyle bir ekran karşılayacak;

 

Bu ekranda bulunan ‘Otomatik olarak sil’ butonuna dokunduğunuz zaman sizi, periyotlar belirlemeniz için yeni bit sayfaya yönlendiriyor. O ekran ise şöyle; 

 

Sizin için uygun olan süreyi belirledikten sonra ekranın sağ alt kısmında bulunan ‘Sonraki’ butonuna dokunuyoruz. Yönlendirildiğiniz ekranda tercihlerinizin kaydedildiğine dair bir mesaj göreceksiniz. Bu işlemden sonra yapmanız gereken herhangi bir şey bulunmuyor. Google, konum verilerinizi otomatik olarak belirlediğiniz periyotlarda silecektir.

 

 

Konuyla ilgili olarak Google da, bir tanıtım videosunu Twitter üzerinden paylaştı. Yapılan paylaşımda bu ayarları nasıl yapabileceğiniz bir kez daha açıkça gösteriliyor. İşte Google’ın o paylaşımı;

 

webtekno

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bunları da oku

video

Virajı Dönemeyen Otomobil, TIR’ı Köprüden Attı

Slovenya’da viraja hızlı giren otomobil, sağ şeritteki TIR’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle yağmurdan ıslanmış yolda kontrolden çıkan TIR, yan yatarak köprüden aşağıda düştü. Otomobil ve...
video

Evlenmeden Önce Partnerinizin Makyajsız Halini Görün!

İnternette moda olan değişim makyajları adeta kadınları reaksiyona uğratıyor. Dünyanın konuştuğu makyaj videosu.   Evlenmemiş ve henüz evlenme aşamasında olan erkeklere uyarımızdır: Partnerinizin makyajsız halinini görmeden...
video

Skandal Görüntülerin Çekildiği Okul Belli Oldu

Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım'da yapılan bir etkinlikte çekilen görüntüler kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Öğrencilerin Atatürk posteri önünde secde ettirilmesinin ardından Milli...
video

Öğretmen Dehşeti! Öğrenciyi Dövdü, Tekmeledi, Yerlerde sürükledi

ABD'de bir vekil öğretmenin, öğrencisine uyguladığı şiddetin görüntüleri tüm dünyada gündem yarattı. Görüntülerde öğretmenin, 15 yaşındaki öğrenciyi sıradan çekerek yerde sürüklediği ve tekme tokat...

Yılın Amigo Babası!

Amigo takımındaki kızı ve okul takımına destek olmak için bütün figürleri öğrenen babanın görüntüleri sosyal medyada defalarca paylaşıldı. Hekili Holland, Hava Kuvvetlerinde kaptanlık yaptığı süreç...