Netflix Türkiye’ten Basın Açıklaması Geldi: ‘Yatırımlarımızı Artırmaya Devam Ediyoruz’

0
26

Tüm Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen “Netflix, RTÜK denetiminin başlamasının ardından Türkiye’den çekilecek mi?” sorusuna. Netflix Türkiye’den yanıt geldi.

Netflix Türkiye faaliyetleri ile ilgili yaptığı açıklamada, 1.5 milyon üyeye sahip olduklarını belirtti. Sözcü tarafından yapılan açıklamanın en dikkat çekici kısmı ise Türkiye’deki yatırımlarına devam edeceğini duyurması oldu.

[reklam]

Böylelikle ‘Netflix Türkiye’den çekiliyor mu?’ soruları da cevaplanmış oldu. Yetkililerle görüşmelerini sürdüren Netflix, çocukları da yaşlarına uygun olmayan içeriklerden korumaya çalışacağını belirtti.

NETFLIX’ten konuyla ilgili yapılan açıklamayı tamamen yayınlıyoruz:

Netflix Sözcüsü: “İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”

[reklam]

1 Ağustos 2019‘da yürürlüğe giren yönetmelikle radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin internet ortamından sunumuna, iletimine, medya hizmet sağlayıcılara, yayın lisansı, platform işletmecilerine de yayın iletim yetkisi verilmesine ve söz konusu yayınların denetlenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!